Gedeelde waarden

De toekomst staat in het teken van ingrijpende transities. Transities die roepen om duurzame, inclusieve en innovatieve oplossingen. Overal ter wereld verenigen mensen zich tegen onrecht en vóór verandering.

Veel filmmakers volgen die strijd voor verandering. Ze volgen changemakers wereldwijd die belangrijke veranderingen aankaarten en vindingrijke perspectieven onderzoeken. Deze veranderaars zijn voor filmmakers vaak bron van inspiratie en de films die eruit voortkomen kunnen helpen om een nieuwe wereld te begrijpen, maar ook mensen motiveren om bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

Ook Wageningen University & Research volgt de grote veranderingen en uitdagingen. Veel van de thema's waarop Wageningen University & Research actief is, zijn complex omdat de meningen over de aanpak van deze grote uitdagingen vaak uiteenlopen. Daarom start WUR met verschillende partijen de dialoog, om samen tot creatieve oplossingen te komen voor de grote vraagstukken waar we samen voor staan.

Internationaal gerenommeerd samenwerkingsverband tussen Wageningen University en Stichting Wageningen Research ✅

Doet toonaangevend fundamenteel onderzoek ✅

Sociaal urgent: streeft naar een duurzame toekomst ✅

Richt zich op een hoogopgeleid publiek om uiteindelijk echte verandering in de breedte te kunnen bewerkstelligen ✅

Staat voor diversiteit en verbinding door middel van de dialoog ✅

Inspireert verschillende partijen om uit hun eigen bubbel te treden en zich open te stellen voor andere perspectieven ✅

Is het grootste documentairefestival ter wereld en presenteert jaarlijks een divers en artistiek hoogstaand aanbod van circa 300 documentaires ✅

Is een artistiek kwaliteitskeurmerk ✅

Is sociaal urgent en streeft naar een duurzaam documentaire klimaat ✅

Heeft een hoogopgeleide achterban die door middel van film wil deelnemen aan het debat over thema's die spelen in de samenleving ✅

Slaat bruggen tussen verschillende werelden ✅

Biedt een onvergetelijke ervaring met diepgang en nieuwe perspectieven ✅