20 nov - 1 dec 2019

International
Documentary
Film Festival
Amsterdam

Over IDFA

In 31 jaar is IDFA uitgegroeid tot het belangrijkste internationale documentairefestival ter wereld.

De populariteit van het genre heeft de afgelopen tien jaar een vlucht genomen. Documentaires worden steeds vaker vertoond in theaters en op grote on-demand platforms.

Het genre is springlevend. Daar profiteert IDFA graag van. Ook besteden we aandacht aan de groeiende populariteit van het genre en organiseren we paneldiscussies en denktanks over onder meer storytelling en distributie op superplatforms.

In de 31 jaar van zijn bestaan is er sprake van constante groei met in 2018 een recordaantal van meer dan 285.000 bezoeken en ruim 3.000 professionele gasten. Voor dit publiek selecteert IDFA jaarlijks circa 300 documentaires uit binnen- en buitenland waarvan er circa 200 in première gaan tijdens het festival.

Het festival bezit een ijzersterk mediaplatform, met partners als de Volkskrant, de Publieke Omroep, de VPRO, VICE en de Groene Amsterdammer, en weet ieder jaar te profiteren van ongeëvenaarde aandacht in de media.

IDFA vindt dit jaar plaats van 20 november tot 1 december.

Aboozar Amini wint de IDFA Special Jury Award for First Appearance voor zijn film Kabul, City in the Wind (openingsfilm IDFA 2018).