Waarom ASML x IDFA?

ASML staat aan de wieg van de grootste ontwikkelingen in de samenleving. ASML is een bruggenbouwer tussen heden en toekomst, tussen mens en technologie en innovatie. Dit doet ASML op basis van drie kernwaarden: Challenge, collaborate & care.

kennis en kunde worden gedeeld met partners en stakeholders als ook met het publiek via de experience lab waarin lithografiemachines kunnen worden ontdekt. Zo kan het publiek ontdekken hoe de en dit alles in een inclusieve en veilige omgeving.

ASML bepaalt de toekomst van de wereld: op zowel technologisch (AI, robotica, VR, AR alleen mogelijk door de techniek die door ASML ontwikkeld wordt), financieel, commercieel en sociaal gebied.

Publiek kennis laten nemen - Ook IDFA daagt uit tot denken over onderwerpen als technologie, digitalisering en innovatie. Ieder jaar toont IDFA aan haar internationale publiek de nieuwste documentaires over (informatie)technologie en de impact op de samenleving. In het new media programma van IDFA, Doclab, staat de digitale revolutie centraal. Digitale pioniers schijnen hun licht op de toekomst van documentaire, virtual reality en interactieve mediakunst. Ieder jaar toont het programma in samenwerking met MIT in een living lab de nieuwste interactieve documentaire ervaringen waardoor het publiek kennis kan maken met VR, AR, AI en robotica. Technologieƫn die alleen mogelijk zijn door de techniek die ASML ontwikkelt.

Samenwerking met partners is essentieel voor IDFA. Samen met partners worden ecosystemen gecreƫerd om belangrijke ontwikkelingen te onderzoeken en daarmee te experimenteren. Wij zien in ASML een interessante partner die als industry leader een grote invloed heeft op de samenleving en daar op integere en respectvolle wijze mee omgaat, en zorg draagt voor een veilige en duurzame samenleving. IDFA kan dienen als platform voor ASML om een groot publiek kennis te laten nemen van de technologische ontwikkelingen die door ASML mogelijk gemaakt worden.