image

Technologie, toekomst en innovatie

Hoe moeten wij ons verhouden tot de toekomst? Veel IDFA-documentaires nodigen uit tot denken over onderwerpen als techniek en innovatie, digitalisering, genetische manipulatie, artificial intelligence, duurzaamheid en het omgaan met onze planeet in een toekomst vol uitdagingen.

IDFA DocLab, het nieuwe media programma van IDFA sluit bij uitstek aan bij het thema technologie, toekomst en innovatie.

IDFA DocLab

  • DocLab is een internationaal platform van wetenschappers, ondernemers en kunstenaars die werken op het snijvlak van kunst en technologie.
  • DocLab bestaat uit een competitie, een living lab, live events, en een conferentie voor interdisciplinaire makers.
  • DocLab is in samenwerking met het toonaangevende Massachusetts Institute of Technology (MIT) sinds 2018 een meerjarig Research & Development programma gestart.
  • DocLab realiseert nieuwe media documentaires (virtual reality documentaires, augmented reality ervaringen, kunstmatige intelligentie-installaties, apps, games) door middel van talentontwikkeling en onderzoek én geeft deze een groot publieksplatform.
  • DocLab draagt bij aan discussies rondom grotere maatschappelijke vraagstukken zoals de impact van technologie op ons gedrag en de fysieke wereld. Daarom worden wij o.a. gesteund door het Ministerie van OCW.

*Zie video hieronder voor een terugblik op DocLab 2019