image

IDFA Junior

Kijken met kinderen

IDFA Junior is een dag voor onze jonge bezoekers en hun (groot)ouders. Een dag vol (korte) jeugdocumentaires en een spannend randprogramma. Er worden klassiekers vertoond, maar ook spiksplinternieuwe films.

Een bekende televisiepresentator maakt er als moderator een feestje van. Filmmakers en hoofdpersonen worden uitgenodigd voor nagesprekken. Regelmatig treedt de hoofdpersoon uit de film tijdens het programma op: denk aan een skateboarder, mountainbiker, een dansgroep etcetera. Bij de klassiekers is het uniek om de hoofdpersonen een aantal jaren later terug te zien en te horen hoe het nu met ze gaat. Kinderen hebben alle vrijheid om te vragen wat ze willen. Dit levert prachtige gesprekken op met (groot)ouders en andere kinderen.

Buiten de zalen is er altijd een feestelijke randprogrammering, die bestaat uit bijvoorbeeld een animatietafel en virtualrealitybrillen.

IDFA Junior vindt plaats op de eerste zondag tijdens het festival en is bestemd voor kinderen van 8 t/m 14 jaar.

Voor Deloitte kan, als onderdeel van een Premium Partnerschap, in het voorjaar een exclusief en feestelijk dagprogramma worden samengesteld voor relaties met kinderen of kleinkinderen.

Kinderen krijgen de dobbelsteenmicrofoon toegegooid om een vraag te kunnen stellen aan de filmmaker of hoofdpersoon van de documentaire.

Filmstill uit JovannaForFuture