image

Deloitte x IDFA Bertha Fund

Supporting powerful documentary films and extraordinary filmmakers from around the globe

Dat is het motto van het IDFA Bertha Fund.

IDFA Bertha Fund ondersteunt deze filmmakers - die vaak nergens anders terecht kunnen - bij het ontwikkelen van hun films en hun vakmanschap en bij het opzetten van festivals in eigen land. Daarnaast nodigen we ze uit voor IDFA, waar ze een welkome creatieve aanvulling zijn en bijdragen aan het debat over pluralisme en tolerantie.

Via IDFA en dankzij het IDFA Bertha Fund worden urgente documentaires uit Afrika, Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Oost-Europa door een wereldwijd publiek gezien.

Deloitte x IDFA Bertha Fund

Jaarlijks selecteert IDFA ongeveer 15 films voor het festival die eerder door het IDFA Bertha Fund zijn ondersteund. De meeste documentaires beleven in Amsterdam hun wereldpremière met vaak een zeer bijzonder nagesprek met de filmmaker en/of hoofdpersoon.

Deloitte heeft als Premium Partner de mogelijkheid zich te verbinden aan het IDFA Bertha Fund door de première van een van deze documentaires te branden als Deloitte voorstelling. Daardoor onderstreept Deloitte haar maatschappelijke betrokkenheid richting het publiek.

Daarnaast is het voor Deloitte mogelijk om acht gasten uit te nodigen voor deze première. IDFA zorgt, indien mogelijk, voor een exclusieve meet & greet met de filmmaker, hoofdpersoon of directeur van het IDFA Bertha Fund.