image

Profiel, missie, visie

IDFA

IDFA is in de afgelopen 33 jaar uitgegroeid tot het grootste documentairefestival ter wereld, met jaarlijks 300.000 bezoekers en 3.300 professionele gasten. IDFA is een internationaal documentaire-instituut dat gidst, inspireert en stelling neemt.

Het instituut bestaat uit:

- een (publieks)festival

- een fonds

- twee markten

- een new-media-, talenten- en educatief programma

- een online platform.

IDFA richt zich op publiek, professionals en scholieren en selecteert op artistieke kwaliteit, urgentie en toegankelijkheid van documentairefilms en projecten. Voor IDFA zijn inclusie en gendergelijkheid belangrijke uitgangspunten, en er is in alle geledingen extra aandacht voor talentontwikkeling, nieuwe media en diversiteit.

Missie

IDFA stelt zich ten doel creatieve documentairefilms en toeschouwers bij elkaar te brengen. Daarom stimuleert IDFA de productie en de verspreiding van een divers aanbod van documentaires en ontwikkelt IDFA de vraag naar documentairefilms. Zo levert IDFA een bijdrage aan het (verbeteren van het) internationale documentaireklimaat, specifiek door meer inclusie te bevorderen en ondergerepresenteerde filmmakers een stem te geven.

Visie

IDFA gelooft in de kracht van documentaires. In creatieve documentaires die verdiepen, onthullen en inspireren. In documentaires die mensen dichter bij elkaar brengen. En in documentaires die staan voor verandering doordat ze mensen in beweging brengen.