Dikke Vrienden 2020

IDFA 2020, een speciale editie

In deze tijden proberen we de gevolgen van de Corona-crisis zo goed mogelijk op te vangen en het festival te organiseren. We zijn enorm dankbaar voor de steun van onze Dikke Vrienden en kijken ernaar uit om samen met jou, als IDFA-liefhebber en ambassadeur, te genieten van deze bijzondere editie.

Festivaltips

5 november

Dikke Vrienden ontvangen de festivaltips van het Dikke Vrienden Diner en meer in de mailbox zodat de voorpret voor het bestellen alvast kan beginnen.

Je kunt de tips ook bekijken vanuit dit magazine via deze link.

Programmamagazine en Dikke Vrienden Passen

Op 5 november zijn de Dikke Vrienden Passen en het Programmamagazine verstuurd. Via het blokkenschema online kun je vanaf maandag 9 november 12.00 bekijken welke prachtige documentaires je op welke dagen en tijdstippen wilt bezoeken. Als de besmettingen de komende dagen blijven dalen dan gaan de voorstellingen in de theaters op woensdag 19 november om 9.00 in de verkoop.

De Dikke Vrienden vrijkaarten zijn dit jaar in te zetten voor:

  • 20 voorstellingen in de virtuele cinema's (max. 1 ticket per vertoning), incl. live nagesprekken. Deze voorstellingen zijn te bekijken via je persoonlijke MYIDFA account.
  • Indien de theaters op 19 november opengaan dan ontvang je nog 10 extra vrijkaarten voor voorstellingen in theaters, max 2 kaarten per voorstelling. De theaters zijn vooralsnog dicht tot 19 november op basis van de RIVM regels.

Je Dikke Vrienden rechten staan op je MYIDFA account. Dit jaar is er geen IDFA app omdat er geen koppeling is met de virtuele cinema's.

Voorverkoop gehele programma

9 november 12.00

Via je persoonlijke MYIDFA account bestel je de kaarten. In de brief met de pas die je hebt ontvangen staat je MYIDFA account waar de vrijkaarten op zijn toegekend.

In je MYIDFA account vind je:

  • Een overzicht van je favoriete films (deze kun je bookmarken met het ❤️)
  • Een overzicht van je tickets voor voorstellingen in de bioscopen en virtuele zalen.

11 november 9.00

Indien het aantal Covid-19 besmettingen de komende dagen afneemt dan gaat de verk

verkoop van vertoningen in theaters (max. 30 bezoekers) van start. Vrienden en Dikke Vrienden hebben dan recht op voorverkoop tot donderdag 19 november 9.00. Daarna gaan alle voorstellingen in de verkoop voor al ons publiek.

Het systeem gebruikt eerst je vrijkaarten en past daarna een Dikke Vrienden kortingstarief toe, mocht je meer kaarten willen bestellen.

Er zijn dit jaar helaas geen samengestelde programma's (meerdere documentaires achter elkaar) zoals de Volkskrant en de VPRO dag maar zij hebben wel selecties in de reguliere programmering.

Opening van IDFA (online)

18 november 20.00

Ook dit jaar wordt IDFA weer op een bijzondere wijze geopend. De uitnodiging voor de opening volgt begin november.

Koninklijk Theater Carré heeft helaas haar ontheffing verloren om nog 250 gasten te mogen verwelkomen. Daardoor is de opening van IDFA dit jaar online. Voordeel is dat iedereen erbij kan zijn en dat je kinderen, buren, vrienden, ouders mee kunnen kijken. Niet met de hele huiskamer vol natuurlijk, maar binnen de RIVM regels 😉.

Bring a Friend (online)

21 november 20.00

Tijdens het festival kun je een vriend of vriendin introduceren bij de Dikke Vrienden. Normaliter natuurlijk in het mooie Koninklijk Theater Carré, dit jaar vanuit je eigen huis.

Nodig je vrienden uit voor de wereldpremière van White Cube van Renzo Martens. Er zijn 20 (op=op) online kaarten te vergeven voor mensen in jouw omgeving die je wilt laten kennismaken met IDFA en ook met de Dikke Vrienden.

De vertoning wordt gevolgd door een DocTalk met Derk Sauer en filmmaker Renzo Martens. Na dit gesprek wordt er nog een live verbinding opgezet met het kunstencentrum in Congo.

Digitaal napraten kan, als je dat gezellig vindt, in de break-out room voor Dikke Vrienden.

Indien je jouw vrienden wilt introduceren stuur dan een mail naar marloes@idfa.nl en dan ontvangen ze een plekje op de gastenlijst. Zij ontvangen dan 2 dagen van tevoren een e-ticket.

Bring a Friend (online)

23 november 21.15

Tijdens het festival kun je een vriend of vriendin introduceren bij de Dikke Vrienden. Normaliter natuurlijk in het mooie Koninklijk Theater Carré, dit jaar vanuit je eigen huis.

Nodig je vrienden uit voor de documentaire Acasă, My Home van Radu Ciorniciuc. Er zijn 20 (op=op) online kaarten te vergeven voor mensen in jouw omgeving die je wilt laten kennismaken met IDFA en ook met de Dikke Vrienden.

De vertoning wordt gevolgd door een DocTalk met filmmaker Radu Ciorniciuc en een van de hoofdpersonen uit de film. Digitaal napraten kan, als je dat gezellig vindt, in de break-out room voor Dikke Vrienden. Indien je jouw vrienden wilt introduceren stuur dan een mail naar marloes@idfa.nl en dan ontvangen ze een plekje op de gastenlijst. Zij ontvangen dan 2 dagen van tevoren een e-ticket.

Dikke Vrienden+ IDFA Bertha Fund (online)

26 november 20.15

Voor de Dikke Vrienden+ van het IDFA Bertha Fund is er een bijzondere vertoning van de documentaire Radiograph of a Family. Na de vertoning is er een live Q&A met de filmmaakster.

Voor schenkers aan het fonds of voor Dikke Vrienden die overwegen het fonds te willen steunen is er na de Q&A een exclusieve meet & greet met Firouzeh Khosrovani (filmmaakster) en Isabel Arrate Fernandez (directeur IDFA Bertha Fund). Deze meet & greet vindt plaats in een van de besloten break-out rooms in de virtuele cinema.

Stuur een e-mail aan marloes@idfa.nl als je hierbij wilt zijn. Je ontvangt dan 2 dagen vantevoren een e-ticket vanuit de gastenlijst.

marloes@idfa.nl