Club IDFA Diner

Donderdag 26 november

IDFA is het grootste en belangrijkste documentaire filmfestival ter wereld dat dit jaar plaatsvindt van 18 november tot 6 december in Amsterdam.

IDFA vertoont documentaires die niet alleen kunstzinnig en vernieuwend zijn, maar ook inzicht bieden in de samenleving, de ogen openen, het debat én het kritisch vermogen van het individu stimuleren. Dit zorgt voor verbinding met de wereld en de mensen om ons heen.

Voor de Club IDFA avond wordt altijd gekozen voor een van de topdocumentaires van het festival, inclusief een inhoudelijk nagesprek met de filmmaker, hoofdpersonen of deskundigen.

Documentaires worden door IDFA altijd voorzien van de nodige context, door de inhoudelijke Q&A's met de filmmaker. Dit biedt stof tot napraten, waardoor de band met relaties wordt verdiept; er ontstaan zo namelijk nét wat andere gesprekken dan je gewend bent.

Dit geheel verzorgde arrangement biedt de leden van Club IDFA de mogelijkheid om de festivalsfeer op exclusieve wijze te ervaren.

Lees via de Read more button meer over deze speciale IDFA editie in tijden van Corona.

18:00

Ontvangst met een drankje

In de tentoonstelling Onward & Upward: Art in the Garden of Life gecureerd door kunsthistoricus en curator Renny Ramakers en modeontwerper Liselore Frowijn.

Lees meer over expositie via de Read more button.

18.30 Diner bij DROOG

3-gangen diner met seizoensgebonden producten en een creatieve knipoog naar de expositie .

Dit belooft een diner te worden in een fijne ambiance met ruimtes die zijn omringd door hoogstaande Nederlandse designstukken.

IDFA x DROOG

Dit jaar is het Club IDFA Diner op een bijzondere plek, een verborgen parel.

Droog is gehuisvest in een zeventiende-eeuws gebouw midden in het oudste stukje centrum van Amsterdam, op slechts een paar minuten loopafstand van Tuschinski. De oplettende kijker kan een glimp opvangen van de keizerlijke kroon die pronkt op de bakstenen gevel uit 1641. Van oorsprong was dit een textielfabriek en gelukkig zijn de meeste details uit die periode intact gebleven. Ze leveren een spannend contrast op met al het Dutch Design dat je binnen vindt.

Voor dit diner wordt het gehele gebouw opengesteld, waardoor we in dit Covid-19 jaar een editie kunnen organiseren waarbij we rekening houden met alle maatregelen. Het diner vindt namelijk plaats in meerdere ruimtes in het gebouw. Dit jaar zijn er daarom tafels beschikbaar voor 6, 8 of 10 personen. Door deze opstelling ontstaat ook de mogelijkheid om, Indien gewenst, te dineren in een exclusieve ruimte alleen voor jouw bedrijf.

De Club IDFA filmvertoning vindt aansluitend plaats in het mooiste theater van Nederland, in de grote art-deco zaal van filmtheater Tuschinski. Ook hier is er meer dan voldoende ruimte om afstand te bewaren.

20.30 Club IDFA voorstelling in Tuschinski 1 Samen kijken we naar een van de topdocumentaires van het festival. De titel wordt medio oktober bekend gemaakt.

22.00 Q&A met filmmaker, producent, hoofdpersoon of expert

Grote meerwaarde van IDFA is dat de documentaires in een context worden geplaatst. Dat gebeurt door middel van gesprekken met regisseurs en publiek, reflecties door experts en ook ook door publicaties.

Marloes Janssen

Club IDFA Development Manager Phone: +31 (0)6-29528941 Email: marloes@idfa.nl

Foto's van Droog